Google Street View | виртуални обиколки

Какво е Google Street View?

Това е виртуална обиколка на Вашия бизнес (точно както реално би се разходил един ваш клиент), интегрирана директно в Google Maps и Google Търсене. Тя позволява на потенциалните клиенти да ви открият, да видят точното ви местоположение на картата и да „видят отвътре“ бизнеса Ви преди посещението. Можете да се придвижвате от точка до точка във виртуалната обиколка, за да получите цялостна представа за бизнеса.

Примери:

вила Буров

Ресторант на две нива

q2

Офис

q1

Магазин

Как ще помогне на бизнеса Ви?

Street View или Business View е проект на Google, това само по себе си предизвиква внимание и е гаранция за успех. Милиони потребители на интернет ежедневно използват Google за да търсят информация. Присъствието в Street View ви осигурява мощен канал за връзка директно с потенциални клиенти. Вашият бизнес се откроява в Google Maps при Google търсене, а клиентите ви намират и стигат лесно и бързо до вас с помощта на Google Maps. Вижте пример.

Включването на бизнеса в Google Street View не е разход, а инвестиция.

Виртуалната разходка се хоства на сървърите на Google, на разположение е 24/7 … 365 дни в годината, достъпна е в цял свят. Работи на всички видове устройства, настолни компютри, смартфони и таблети и ще бъде автоматично включена в бъдещите нови свързани продукти на Google.

a1

GOOGLE ТЪРСЕНЕ

Информацията за бизнеса ви в Google е най-видимият актив на фирмата ви. Подобрете присъствието си чрез съдържание от Street View.

Вижте пример

a2

GOOGLE КАРТИ

Обозначете се ясно. Когато потенциалните клиенти ви търсят в Google Карти, погрижете се да останат с отлични впечатления от първата си среща с вас.

Вижте пример

 

a3

ТЪРСЕНИЯ НА ХОТЕЛИ С GOOGLE

Предложете на пътуващите обиколка на хотела си, когато го намерят с Google Търсене или в Google Карти.

Вижте пример

Защо Ви е необходимо?

В момента Вашето представяне в интернет достатъчно ли е клиентите да Ви намерят, да ги заинтригувате и да ги накарате да ви посетят?
Според проучване на Google, 360 градусовите виртуалните разходки увеличават двойно интереса към даден бизнес. Например при 18-34-годишните, вероятност да посетят реално бизнеса Ви на базата на разгледана виртуална обиколка е 130% по-голяма.
Във Варна и по Българското Черноморие има процъфтяващ туристически бизнес, посетителите от други градове и държави ще търсят места за престой, за храна, за пазаруване и за забавления. Виртуална обиколка е отлично решение за всеки бизнес, масово разпространена в западна Европа и Америка и е въпрос на време, това да се случи и в България. Имате възможност да сте от първите, а както е известно печелят първите.

 

Звучи сложно?

Всъщност е много лесно, и не изисква технически познания от ваша страна. Ето как работи процеса:

 1. Свържете се с нас или попълнете формата по долу на тази страница.
 2. Безплатна консултация – на място при вас ще изберем най-подходящия вариант конкретно за вашия бизнес, включително панорамни точки, дата и час на заснемане и всички останали детайли.
 3. Заснемане – обикновено се прави в ненатоварени часове или когато вашият бизнес е затворен. Това гарантира бърза фотосесия и ви дава време да се огледате и да се уверете, че всичко изглежда перфектно. Самото заснемане може да отнеме от половин час до няколко часа в зависимост от размера на бизнеса ви и по конкретно от броя на панорамните точки.
 4. Публикуване – няколко дни след заснемането, панорамите ще бъдат обработени и публикувани в Google готови за разглеждане. Те ще се появят автоматично в Google търсене,  в Google Maps и Google+. Можете да ги вградите в уеб сайта си и да ги споделите в социалните медии.

Защо да ни се доверите?

Студио МО е предпочитан партньор в сферата на рекламната фотография. Нашия опит с 360 гадусовото заснемане е от 2009 година, много преди проявата на Street View. Затова съвсем естествено сме от първите партньори на Google с най-висок ранг в тази сфера.
Има няколко възможности за заснемане на виртуални турове. Двата основни ще ги нарека, лесен и качествен.
Лесен – използва се устройство с размерите на телефон. При него заснемането и сглобяването на панорамата става автоматично и за около 1 минута. Разбира се, както може би очаквате изображението е с ниско качество особено при контрастни сцени, а сглобяването често не е особено сполучливо. Този вариант за момента се приема от Google, но категорично не може да се каже, че заснемането е качествено още по-малко рекламно. Това по скоро е груб илюстративен вариант, който регистрира мястото (обекта).
Качествен – тук има няколко под варианта. Общото е че се използва DSLR, fisheye обектив и панорамна глава.
Ние работим с най-добрата комбинация от технически средства за да осигурим най-високото възможно качество на виртуалните обиколки.

Колко струва?

Това зависи от размера на Вашия бизнес и по конкретно от броя на заснетите панорамни точки. За да бъде всичко по-стандартите на Google, освен панорамни точки вътре (на интериора) трябва да има и поне една на вън пред вратата на обекта, която се свързва с вече съществуващите точки на улицата. Поискайте оферта и ние ще ви предложим варианти съобразени с Вашия бизнес. Без значение дали вашият бизнес е малък, среден или голям, ако вярвате в него и искате да го покажете на света, ние имаме оферта за вас.

Цената включва:

 1. Фото заснемане на обекта.
 2. Софтуерно сглобяване и обработка на панорамите.
 3. Пост-обработка в специализирана платформа на Google.
 4. Публикуване и интегриране на вашата обиколка в Google Street View и Google Maps.

Поискайте оферта

Ако имате интерес, искате повече информация и оферта моля, попълнете формата.

360 view
Sending

Можете да ни пишете на view@studiomo.bg или се обадете на 0876 400 460 за безплатна консултация, оферта или поръчка още сега.

Студио МО е сертифициран партньор на Google Street View

SVtrusted-EN

Разгледайте още много примери и информация в страницата ни и във Facebook: www.facebook.com/GoogleStreetViewBulgaria

Свързани услуги

Освен виртуална обиколка ние можем да ви предложим и качествена рекламна фотография.

 • Интериорна фотография
 • Екстериорна фотография
 • Фотография на храни и напитки (меню)
 • Продуктова фотография
 • Портретна фотография за собственик, мениджър, служители
 • Рекламна фотография на работната атмосфера и ситуации

Вижте как работи:

… и как помага на собствениците:

 

Често задавани въпроси

Google подобрява видимостта на сайтове, които носят вярна и полезна информация на интернет потребителите. Виртуалните обиколки правят точно това – показват вашият реален бизнес.
Статистиката ясно и еднозначно сочи за голямо увеличение на трафика към сайтове използващи виртуални обиколки. Хората научават за вас от всички свързани инструменти на Google My Business –  Google търсене, Google Карти и Google +.

Вие ще получите високо качествен продукт, заснет със специализирана техника от професионален фотограф, който е сертифициран от Google. Сертифицирания фотограф е независим изпълнител обучен от Google да създава и публикува 360 градусови обиколки по стандартите и с инструментите на Google.
За да се отличава вашата виртуална обиколка с качество е много важно изпълнителя, да е професионален фотограф (фотографска фирма). Това е вид фотография. Резултата трябва да е ненатрапчиви, реални цветове и контраст, правилна експозиция и приятна острота.

Ще се виждат директно върху резултатите от Google търсене, в Google Карти и Google+
1studiomo-  1studiomo-maps

Добре би било мястото да е чисто и подредено, точно както искате да го видят клиентите ви, това е всичко.

Разбира се, това е много лесно. Трябва да поставите малък код, на мястото където искате да се вижда виртуалната обиколка в сайта. Подобно е и за страница във Facebook. Разбира се и ние можем да ви помогнем. Вижте пример: https://www.facebook.com/popolo.bg/app/208195102528120/

При лична среща с фотографа, заедно ще определите кои части да бъдат заснети и кои не. Обикновено се включват части ориентирани към клиентите, като целта е да се покаже вашия бизнес, както реално би го видял един ваш клиент на място.

Заснемане става доста бързо и не изисква нищо специално от ваша страна. Препоръчително е да се извърши във време когато обекта не работи или е с ниска натовареност.

Идеята е акцента да бъде върху „вътрешната страна“ на вашия бизнес, затова се стремим да има възможно най-малко хора на снимките. Очакваме съдействие от вас, като собственик на бизнеса, да уведомите своите служители и клиенти, че се извършва фотосесия, разбира се можете да разчитате на нашия фотограф и в това отношение. По стандартите на Google, лицата на всички заснети хора ще бъдат замъглени.

Разбира се, ясно е че след време, ремонт или преустройство интериора ще се променя затова винаги можете да обновите и виртуалните разходки. Също винаги можете да ги изтриете.

Да, виртуалните обиколки са ваша собственост, Google безплатно ги хоства, предоставя платформата и има право да ги ползва безвъзмездно.

Да, всеки човек независимо къде е по света може да ги разгледа и да получи повече информация за вашия бизнес.

Пращането е по банков път, разбира се с фактура.

Не. Пращането е еднократно. За клиенти извън Варна се договарят допълнително разходи за транспорт и ако се налага нощувки.

Разбира се попитайте, можем да отстраним дребни несъвършенства. В практика си сме „боядисвали“, „шпакловали“, „озеленявали“, „асфалтирали“ и какво ли още не :)

Можете да разчитате на нас и за професионални рекламни снимки на интериора и екстериора на вашия бизнес. Снимките може да използвате както за интернет реклама така и за печатна и outdoor реклама. Моля разгледайте: ТУК.